Μαζί θα ξαναφέρουμε την ελπίδα

Η μακροχρόνια οικονομική κρίση έπληξε άνισα τους πιο αδύναμους πολίτες με συνέπεια μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να ζουν με την απειλή της μακροχρόνιας ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, νέοι, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ, άτομα τρίτης ηλικίας, Ρομά. Αλλά και πολλοί συμπολίτες μας. ‘Ανθρωποι που ζουν στις δικές μας γειτονιές της Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα) και έχουν να αντιμετωπίσουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο ανεργίας της Αττικής, την άδικη φορολόγηση, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις σημαντικές ελλείψεις στις δημόσιες κοινωνικές παροχές.

Σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα. Μπορούμε να χτίσουμε μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες.

Μπορούμε να ξαναονειρευτούμε το μέλλον μας, αρκεί να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν την μεγαλύτερη κρίση της χώρας από τη μεταπολίτευση και να σταματήσουμε τη συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων από τη δεξιά και αριστερή συντήρηση.

Αρκεί να κατανοήσουμε ότι είναι η κρίση που έφερε τα μνημόνια με όλες τις οδυνηρές συνέπειες και όχι τα μνημόνια την κρίση, γιατί η χώρα μας θα είχε χρεοκοπήσει χωρίς τον αναγκαστικό δανεισμό του πρώτου μνημονίου.

Να κατανοήσουμε ότι οι πραγματικές αιτίες της κρίσης είναι τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, το πελατειακό κράτος και οι εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή με τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τα ψευδή στοιχεία που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς.

Αρκεί να βάλουμε οριστικά στην άκρη τις πελατειακές αντιλήψεις, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, αφήνοντας πίσω μοιρολατρικές αντιλήψεις.

Να πάρουμε το νήμα από εκεί που σταμάτησε το 2011. Να συνεχίσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, που ξεκίνησαν το 2009 και διακόπηκαν βίαια το 2011. Μεταρρυθμίσεις χωρίς κόστος και ενάντια στο πελατειακό κράτος και τη διαφθορά, όπως η Διαύγεια και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, που έγιναν πράξη την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξοικονόμησαν δημόσιο χρήμα και έδωσαν ανάσα στον πολύ κόσμο.

Να αναλάβουμε ως Δημοκράτες και Σοσιαλιστές τις δικές μας ευθύνες και να γίνουμε ξανά Ενεργοί Πολίτες χρήσιμοι για τον τόπο μας.