Η Ελένη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γεννήθηκα στο Λόφο Αξιωματικών στο Περιστέρι Αττικής. Σ’ αυτή την πόλη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Κηφισού ονειρεύτηκα, ερωτεύτηκα, τελείωσα το σχολείο, έκανα οικογένεια, μεγάλωσα τα δύο μου κορίτσια. Σ’ αυτή την πόλη που αγαπώ εξακολουθώ να ζω μέχρι σήμερα.

Ζωντανές είναι ακόμα οι μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια μιάς άλλης εποχής. Τότε που το ποτάμι είχε ζωή, ο Σκαραμαγκάς ήταν παραλία, τα εργοστάσια «Κλωσταί Πεταλούδας» ήταν σε λειτουργία, τα αυτοκίνητα ήταν λιγοστά, το δίκτυο της Ούλεν (όπως έλεγαν παλιά την ΕΥΔΑΠ) δεν είχε φτάσει ακόμη σε όλες τις περιοχές και οι γειτονιές μας ήταν γεμάτες ρέματα και λαχανόκηπους.

Έντονες οι μνήμες και από τα μαθητικά μου χρόνια. Από τη Σχολή Τσιαμούλη που φοιτούσα στο Δημοτικό και από το Α’ Γυμνάσιο – Λύκειο Θηλέων Περιστερίου σαν έφηβη μαθήτρια.

Η μεγάλη μου αγάπη είναι η Ικαρία, το νησί από όπου κατάγομαι και έζησα τα αμέτρητα αυθεντικά καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων.

Η Λοκρίδα Φθιώτιδας είναι ο άλλος τόπος καταγωγής μου και εξίσου αγαπημένη μου πατρίδα.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δίνω πρωτεύοντα ρόλο στην ενεργή συμμετοχή μου στα κινήματα Πολιτών για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα είμαι:

– Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά»

– Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ – Nature Friends Greece

– Μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International.

– Μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας της Λαϊκής Πρωτοβουλίας KLIMA500 καθώς και μέλος πολλών κινημάτων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

– Έχω ενεργή – πολύχρονη δράση στο φεμινιστικό κίνημα ως επικεφαλής του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών από την ίδρυσή του (2016), αλλά και ως μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.


ΣΠΟΥΔΕΣ

Είμαι Πολιτικός Επιστήμονας – απόφοιτος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών και έχω μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων/ MBA for Executives του Πανεπιστημίου Πειραιά (2009).

Έχω παρακολουθήσει το πιστοποιημένο Πρόγραμμα Diploma in Management and Leadership του Chartered Management Institute – CMI (2014 – 2015).

Πιστεύω  στη δυναμική της δια βίου εκπαίδευσης, συμμετέχω διαχρονικά σε εκπαιδευτικές δράσεις με διάφορες θεματικές (Ανθρώπινα Δικαιώματα,  Management, Marketing, Risk Management, Compliance, Human Resources κ.α)  και έχω λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολούθησα το 2007 στο Σικάγο των ΗΠΑ στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου προγράμματος:

– Preparing Responsible International Managers, Loyola University Chicago

– Creating a culture of innovation, Kellogg School of Management

– Introduction to strategy, Northwestern University


ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Έχω πολυετή εργασιακή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα. Εργάσθηκα πάνω από 30 χρόνια, αρχικά στην Αγροτική Τράπεζα (έως 7/2012)  και στη συνέχεια στην Τράπεζα Πειραιώς, από όπου αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2013, με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Kατά τη διάρκεια της εργασιακής μου απασχόλησης στον τραπεζικό τομέα η δραστηριότητά μου επικεντρώθηκε, κατά κύριο λόγο, στους παρακάτω τομείς, με αντίστοιχα υψηλές θέσεις ευθύνης: Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Κινδύνων, Κανονιστική Συμμόρφωση και Δημόσιες Σχέσεις.

Συγκεκριμένα, διετέλεσα Υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτικής Τράπεζας, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Επικεφαλής Τομέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων.

Εργάστηκα 11 χρόνια ως στέλεχος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Αγροτικής Τράπεζας και απέκτησα μεγάλη εμπειρία στις Δημόσιες Σχέσεις, τη διαφημιστική προβολή και την οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (Συνέδρια, Συνεντεύξεις τύπου κ.α.).

Στην Αγροτική Τράπεζα ασχολήθηκα συστηματικά, μεταξύ άλλων,  με την κατάρτιση του συνολικού Προγράμματος Σπουδών (2011) και την εκπαίδευση υψηλόβαθμων και μεσαίων στελεχών (ως εκπαιδεύτρια), καθώς και με την κατάρτιση και εφαρμογή του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας. 

Ήμουν μέλος  ειδικών διατραπεζικών Επιτροπών της Ελληνικής ΄Ενωσης Τραπεζών και  υπεύθυνη έργου για τη σύνταξη του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, μέλος της ομάδας έργου για τη σύνταξη της Πολιτικής Διαχείρισης Κινδύνων και της Πολιτικής Υπολογισμού Προβλέψεων και μέλος της ομάδας έργου για την εφαρμογή των μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας  (Ν. 3723/2008)

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.


ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

2018 «Η Ελληνική Κοινωνία στα χρόνια της κρίσης».

Στη μελέτη επιχειρείται μια καταγραφή των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελληνική κοινωνία.


2009 «Συνθήκη Βασιλείας ΙΙ – Οργανωτική και χορηγητική συμπεριφορά των Τραπεζών και διοικητική πληροφόρηση»

Διπλωματική εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου eMba


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

Αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες εθνικής εμβέλειας κυρίως για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και για τοπικά θέματα στον τοπικό τύπο.

Μου αρέσει η φωτογραφία. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια, έχω παρακολουθήσει 3 ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας των φωτογράφων Καμίλο Νόλλας και Γιάννη Βουλγαράκη  και έχω λάβει μέρος σε 2 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Έχω παρακολουθήσει 2 Κινηματογραφικά Εργαστήρια του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ και συγκεκριμένα:

2016, «Το Ντοκυμαντέρ ως εργαλείο Εκπαίδευσης» , 4ημερο στην Αθήνα

2016, «Φτιάχνοντας Ντοκιμαντέρ με προσωπικές ιστορίες», 7ημερο στη   Βωβούσα, όπου δημιουργήθηκε η ομαδική ταινία μικρού μήκους  «Δελτίον Ταυτότητας», υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Είμαι φίλος της Ορεινής πεζοπορίας και μου αρέσει να συνδυάζω την άθληση με αυθεντικές εμπειρίες, επαφή με τη φύση και γνωριμία με τον πολιτισμό κάθε τόπου.

Μου αρέσουν τα ταξίδια, οι αυθεντικές εμπειρίες, η επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους.