Η Ελένη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γεννήθηκα στο Λόφο Αξιωματικών στο Περιστέρι Αττικής. Σ’ αυτή την πόλη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Κηφισού ονειρεύτηκα, ερωτεύτηκα, τελείωσα το σχολείο, έκανα οικογένεια, μεγάλωσα τα δύο μου κορίτσια. Σ’ αυτή την πόλη που αγαπώ εξακολουθώ να ζω μέχρι σήμερα.

Ζωντανές είναι ακόμα οι μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια μιάς άλλης εποχής. Τότε που το ποτάμι είχε ζωή, ο Σκαραμαγκάς ήταν παραλία, τα εργοστάσια «Κλωσταί Πεταλούδας» ήταν σε λειτουργία, τα αυτοκίνητα ήταν λιγοστά, το δίκτυο της Ούλεν (όπως έλεγαν παλιά την ΕΥΔΑΠ) δεν είχε φτάσει ακόμη σε όλες τις περιοχές και οι γειτονιές μας ήταν γεμάτες ρέματα και λαχανόκηπους.

Έντονες οι μνήμες και από τα μαθητικά μου χρόνια. Από τη Σχολή Τσιαμούλη που φοιτούσα στο Δημοτικό και από το Α’ Γυμνάσιο – Λύκειο Θηλέων Περιστερίου σαν έφηβη μαθήτρια.

Έχω καταγωγή από την Ικαρία, που αγαπώ πολύ και τη Λοκρίδα Φθιώτιδας, που είναι εξίσου αγαπημένη μου πατρίδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Συντονιστικής Ομάδας της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά».

Mέλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων: Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ – NatureFriendsGreece, της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International και της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΚΛΙΜΑ500

Έλαβα μέρος για πρώτη φορά στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιουλίου 2019 , ως υποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα Β΄Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής. Οι συμπολίτες μου, οι πολίτες του Δυτικού Τομέα της Αθήνας με τίμησαν με την ψήφο τους και εκλέχτηκα 5η σε σειρά εκλογής σε σύνολο 14 υποψηφίων, μετά τα πολύ γνωστά ονόματα των Υποψηφίων Βουλευτών.

karta για social media

Είμαι εκλεγμένο Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Eίμαι εκλεγμένο Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Είμαι Συντονίστρια Δικτύου Γυναικών ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών από την ίδρυσή του (1/4/2016) ως σήμερα.

Είμαι μέλος της Γραμματείας Δικτύου Ισότητας Κινήματος Αλλαγής.

Είμαι μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Διετέλεσα μέλος της Επιτροπής «Ανοιχτή Κοινωνία – Δικαιώματα» της Οργανωτικής Επιτροπής Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

‘Ημουν Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου για πρώτη φορά τον Μάιο του 2014, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Δημήτρη Κελάφα

Ονειρεύομαι μια ανοιχτή, ειρηνική κοινωνία όπου θα επικρατεί η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και οι ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς διακρίσεις.

Θέλοντας να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχω στους συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών,  ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση που χωρίζει αντί να ενώνει τους ανθρώπους. 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Πανεπιστημίου Πειραιά

Είμαι κάτοχος πτυχίου του Πάντειου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Είμαι κάτοχος του CMI – Diploma in Management and Leadership

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Εργάστηκα για πάνω από 30 χρόνια στον τραπεζικό τομέα με υψηλές θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς δραστηριότητας.

Διετέλεσα Υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτικής Τράπεζας, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Επικεφαλής Τομέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων. Επί 11 χρόνια διετέλεσα στέλεχος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Αγροτικής Τράπεζας.

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.