Οι Δράσεις μας

Περπατώντας με τον Πολίτη – Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Δαφνί.

Ο περίπατος διοργανώθηκε από το Δίκτυο Γυναικών και τους Τομείς Περιβάλλοντος, Καινοτομίας και Αγροτικής Πολιτικής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών. Περιελάμβανε ξενάγηση από τους επιστημονικούς συνεργάτες του κήπου και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, πάνω σε 3 άξονες: 1. Ελληνικά Φυτά και υγεία, 2. Ελληνικά φυτά και υγιής γυναικεία επιχειρηματικότητα & 3. Συνεργατικότητα.

Στη διάρκεια της δράσης, συζητήθηκαν τα παρακάτω διλήμματα με την συμμετοχή των πολιτών: Βότανα ή φάρμακα; Επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην ελεύθερη ιδιωτική πρωτοβουλία ή κρατικός παρεμβατισμός; Βιομηχανίες ή προστασία του περιβάλλοντος; Ατομικότητα ή συλλογικότητα; ποιά σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με την σύγχρονη γυναίκα;

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Οι γυναίκες στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα μείνουμε αμέτοχοι; – Καφέ Μελίνα, Πλάκα

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 30/1/2017 με πρωτοβουλία του Δικτύου Γυναικών με αφορμή την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών σε διεθνές επίπεδο και τις θεαματικές διαδηλώσεις κατά του Τράμπ που οργανώθηκαν από γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Είχε σαν κεντρική ιδέα την ανάδειξη της δύναμης που έχει η συμμετοχή των γυναικών στη διεκδίκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με θεματικές παρουσιάσεις οι Συντονιστές των Τομέων  Δικαιοσύνης, Χρηματοδοτικών Εργαλείων, Καινοτομίας, Νέας γνώσης για την Αγροτική Πολιτική, Περιβάλλοντος & Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Δικτύου Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Η αίθουσα γέμισε φρέσκιες ιδέες και δέσμευση για ενεργή συμμετοχή.

Την ώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται από τον υπερσυντηρητισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, είναι κρίσιμο η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή για να απαιτήσουμε το αυτονόητο ́Ίσα δικαιώματα για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ


Ρατσισμός ή Ανθρωπιά; / Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Η εκδήλωση με θέμα τη Ρητορική του Μίσους πραγματοποιήθηκε στις 15/2/2018 από το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Αρχικά, προβλήθηκε το πολυβραβευμένο ντοκυμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», παρουσία του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, με θέμα την γενοκτονία των Ελλήνων Εβραίων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση για τη ρητορική του μίσους και τις συνέπειές της.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές, η Ελένη Σταύρου – Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο Μιχάλης Λώλης – Υποδιευθυντής του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Νίκος Παντελιάς – Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων.  Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
Έμφυλη Βία. Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της τέχνης στην αλλαγή στερεοτύπων / Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος

H δράση διοργανώθηκε στις 25/11/2016 με πρωτοβουλία του Δικτύου Γυναικών και των Τομέων Εκπαίδευσης και Τεχνών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και είχε σαν κεντρικό θέμα συζήτησης τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις της έμφυλης βίας στην εποχή μας και τους τρόπους συμμετοχής της εκπαίδευσης, της τέχνης και του πολιτισμού στον παγκόσμιο αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.

Οι αρχικές εισηγήσεις συνοδεύτηκαν από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση . Μάθε περισσότερα ΕΔΩΕσπερίδα: Γυναίκες και βιώσιμη ανάπτυξη / Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Στην Εσπερίδα, που διοργανώθηκε στις 25/5/2017, συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Προλόγησε ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης. Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι προτάσεις του Δικτύου Γυναικών για τη μείωση των έμφυλων ανισοτήτων παρουσιάσθηκαν από την Ελένη Σταύρου, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών .

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 Θεματικές Ενότητες.

Στην 1η ενότητα με θέμα: «Έμφυλες ανισότητες ως εμπόδια για τη βιώσιμη ανάπτυξη» συνομίλησαν για την έμφυλη βία, την εμπορία ανθρώπων, τη φτώχεια, την ανεργία και την ομοφοβία οι : Μαρία Στρατηγάκη – Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων και πρώην Γεν. Γραμμ. Ισότητας, Νίκη Ρουμπάνη – Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, η Ιωάννα Καρανδινάκη – εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και η Στέλλα Μπελιά – Πρόεδρος Οικογενειών Ουράνιο Τόξο. Tη συζήτηση συντόνισε η  Πωλίνα Λάμψα, Πολιτική Επιστήμονας.

Στη 2η Ενότητα με θέμα: “Η αύξηση της ενεργoύς συμμετοχής γυναικών στην αγορά εργασίας, ως προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη” συζητήθηκαν η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η ισότιμη συμμετοχή τους στα  κέντρα λήψης αποφάσεων. Συνομιλητές ήταν οι: Ροδούλα Ζήση – πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαρβάρα Ασημακοπούλου – Πιστοποιημένη ICF Business & Executive Coach και Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης – Μέλος Τομέα Χρηματοοικονομικών Εργαλείων ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Tη συζήτηση συντόνισε ο Τάσος Κλάδης, Συντονιστής Τομέα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Αξιοποίησης Εθνικών Πόρων ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
Περίπατος κατά των διακρίσεων – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών – Σύνταγμα

Συμμετέχουμε κάθε χρόνο μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων που διοργανώνεται από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στις 21 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Η απάντηση σε όσους προωθούν την επιστροφή στην κοινωνία της ζούγκλας και την έκπτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ο αγώνας μας για μια ουσιαστικά λειτουργική δημοκρατία και για την επαναφορά του πολιτικού λόγου στις αρχές και τις αξίες του ανθρώπου.Ενάντια στη δράση των φασιστικών οργανώσεων. Στο πλευρό της Οικογένειας Παύλου Φύσσα.

Το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε φασιστική συμπεριφορά και δράση. Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την προκλητική και υβριστική επίθεση που δέχθηκε η Μάγδα Φύσσα από Χρυσαυγίτες στη δικαστική αίθουσα στις 14/2/2017, καθώς και τις συνεχείς προκλητικές και ρατσιστικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, πήραμε την πρωτοβουλία και απευθύναμε στις 24/2/2017 ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κατά του φασισμού και συμπαράστασης προς την οικογένεια Φύσσα.

Με την ανοιχτή επιστολή μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ζητάμε επιτάχυνση της δίκης και συντόμευση απονομής δικαιοσύνης, για να μη δημιουργείται και ενθαρρύνεται κλίμα ατιμωρησίας. Ζητάμε να δοθεί τέλος στη δράση των φασιστικών συμμοριών που δρουν ανεξέλεγκτα, καλλιεργώντας το μίσος και το ρατσισμό, δηλητηριάζοντας και διχάζοντας την ελληνική κοινωνία. Ζητάμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταδικάσει ευθέως κάθε είδους φασιστική και ρατσιστική δράση, χωρίς υπολογισμούς και συμφέροντα.

Η ανοιχτή επιστολή διανεμήθηκε ευρέως στους πολίτες σε γειτονιές της Αθήνας και σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με την προτροπή να παρευρεθούν μαζί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών στις 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου 2017.

Με την παρουσία μας στη δίκη στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα δηλώσαμε συμβολικά τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Φύσσα, όπως και σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που πλήττεται από τις ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστικών οργανώσεων.

Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση και ευθύνη κάθε δημοκράτη πολίτη να αναλαμβάνει ενεργή δράση και να αντιδρά κατά των φασιστικών συμμοριών που δηλητηριάζουν και διχάζουν την ελληνική κοινωνία.

Η ευθύνη είναι συλλογική και δεν έχουμε δικαίωμα ως δημοκράτες Πολίτες να σιωπούμε.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ
Στις δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών σε Αθήνα, Περιστέρι, Ίλιον.

Αντιπροσωπεία του Δικτύου μας επισκέφθηκε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους του Δήμου Αθηναίων (19/12/2016), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου (14/12/2018) και το Κέντρο Αλληλεγγύης Κακοποιημένων Γυναικών Ιλίου (6/3/2019).

Κατά τις επισκέψεις έγινε ενημέρωση – συζήτηση με τους Επιστημονικούς Συνεργάτες των δομών για : τα χαρακτηριστικά της έμφυλης βίας στην εποχή της κρίσης, τον τρόπο λειτουργίας των δομών, τον αριθμό και το προφίλ των γυναικών και παιδιών που φιλοξενούνται στους ξενώνες σήμερα αλλά και διαχρονικά, τον μέσο χρόνο φιλοξενίας, τα κύρια προβλήματα και τις δραστηριότητες των φιλοξενούμενων γυναικών και παιδιών.
Συμμετοχή μας στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία της 8 Μάρτη 2019 / Πλατεία Κλαυθμώνος

8 Μάρτη 2019 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία της 8 Μάρτη, διοργάνωσε μαζί με άλλες φεμινιστικές οργανώσεις και εργατικά σωματεία μαζική κινητοποίηση καλώντας όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις επιχειρηματίες, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες, όλες τις γυναίκες να σταματήσουν την εργασία και τα μαθήματα, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να απέχουν από τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις την ημέρα αυτή.

Η φεμινιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή, 8 Μάρτη 2019 στις 2 μμ με αιτήματα

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 • στην ανισότητα των αμοιβών και στα εμπόδια ανέλιξης μόνο και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες
 • στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και στις απολύσεις εγκύων
 • στην αυξημένη ανεργία και φτώχεια των γυναικών
 • στη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας
 • στην αποκλειστική ανάληψη από τις γυναίκες όλων των υποχρεώσεων μέσα στο σπίτι
 • στον έμμεσο αποκλεισμό μας από τα κέντρα των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων.
 • στις διακρίσεις με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό
 • στην έμφυλη βία και στις δολοφονίες γυναικών.
 • ΟΧΙ άλλη Ελένη, Αγγελική, Αδαμαντία, Ανδριάνα, Ζωή .

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
Στη γιορτή Ισότητας των Οικογενειών, που διοργάνωσαν οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» / Ακαδημία Πλάτωνα.

Με αφορή την Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας των Οικογενειών, συμμετείχαμε στη Γιορτή Ισότητας των Οικογενειών, που διοργάνωσαν οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» στην Ακαδημία Πλάτωνα στις 6/5/2018 και στη συζήτηση που έγινε για τα δικαιώματα των Οικογενειών και των παιδιών, με τη συμμετοχή πολιτικών και βουλευτών από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Στηρίζουμε τα δικαιώματα όλων των οικογενειών, δίνοντας έμφαση στην προστασία των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση των γονέων.

Τα παιδιά χρειάζεται πρωτίστως να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον αγάπης με ακέραιους και συνειδητοποιημένους γονείς και να έχουν τη δυνατότητα κρατικής προστασίας σε κάθε τους βήμα.

Προέχει η αποιδρυματοποίηση των παιδιών και η εξάλειψη του φαινόμενου των εγκαταλελειμμένων βρεφών στα μαιευτήρια, που έχει πάρει χαρακτήρα επιδημίας.

Πρωταρχικός είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα αποδέχεται τη διαφορετικότητα και θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ


Αλληλεγγύη στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών

Το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών πήρε την πρωτοβουλία για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σαν ελάχιστη προσφορά για τους συνανθρώπους μας που πλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η συγκέντρωση του υλικού έγινε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 σε 4 σημεία της Αθήνας (Σύνταγμα, Περιστέρι, Πειραιάς, Εθνική Άμυνα), όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα εθελοντών του Δικτύου μας.
Το υλικό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε αυθημερόν στην Περιφέρεια Αττικής για να διανεμηθεί στους πληγέντες, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩΠροώθηση του Εθελοντισμού και στα θέματα Υγείας

Η προώθηση του εθεολοντισμού για δωρεάν παροχές υγείας σε όλους χωρίς διακρίσεις είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίκτυο Γυναικών σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ διοργάνωσαν στις 20/3/2017 τη δράση «Δίνουμε Ζωή χωρίς Διακρίσεις» στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και αναδείχθηκε η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για την επάρκεια και την ασφάλεια του αίματος στη χώρα μας, καθώς και η σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων, ομφάλιου λώρου και οργάνων.

Στη συνέχεια ένας μεταμοσχευμένος ασθενής μοιράστηκε μαζί μας την προσωπική του μαρτυρία και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους συμμετείχαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών (αιμοποιητικών κυττάρων) με μια διαδικασία απλή και αναίμακτη.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας διοργανώσαμε 2 εθελοντικές αιμοδοσίες στις 4/3/2017 και στις 11/10/2017. Την ίδια ημέρα συζητήσαμε με τις επιστημονικές υπεύθυνες του Τμ. Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για τη σημασία του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς αίματος χωρίς διακρίσεις, με σκοπό την κάλυψη των αποθεμάτων αίματος που είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς συνανθρώπους μας. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δικτύου Γυναικών η Ελένη Σταύρου, Συντονίστρια και οι κυρίες Ελισάβετ Γρουζή, Αιματολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σαββας” και Αναστασία Πουλή, PhD, Διευθύντρια Αιματολογικού Τμήματος Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο ́Αγιος Σάββας”.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩΞενάγηση στην Έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή


Η επίσκεψη – ξενάγηση έγινε με πρωτοβουλία του Δικτύου Γυναικών στις 3/7/2016 με συμμετοχή δεκάδων γυναικών – μελών μας. Παρακολούθησαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκθεση, η οποία ανέδειξε πτυχές της σκέψης, του οράματος, των πολιτικών πρωτοβουλιών και επιτευγμάτων του ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ


Ξενάγηση στην ΄Εκθεση GR80s . Η Ελλάδα του 80 στην Τεχνόπολη.


Η επίσκεψη – ξενάγηση στην Έκθεση διοργανώθηκε στις 22/2/2017 από το Δίκτυο Γυναικών σε συνεργασία με τους Τομείς Πολιτισμού & Τεχνών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με στόχευση στις θεματικές ενότητες: Έμφυλες ταυτότητες και δικαιώματα, Kοινωνικό κράτος και Mεταρρυθμίσεις Κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου.

Κατά την ξενάγηση είχαμε την ευκαιρία να ανασύρουμε στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα της περιόδου της μεταπολίτευσης και να θυμηθούμε τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν την περίοδο των Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και άλλαξαν σταδιακά τη θέση της γυναίκας, αλλά και κάθε πολίτη στην ελληνική κοινωνία.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
Στην Αόρατη Διαδρομή του Περιοδικού Δρόμου ΣΧΕΔΙΑ

Στις 8 Μάρτη 2017 συμμετείχαμε στην Αόρατη Διαδρομή του Περιοδικού Σχεδία σε μια πράξη συμβολισμού για τις γυναίκες που πλήττονται άνισα από την οικονομική κρίση και είναι αντιμετωπίζουν την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Περπατήσαμε στην «ΑΟΡΑΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» στο κέντρο της Αθήνας με οδηγό μια πρώην άστεγη γυναίκα σε μια περιήγηση που περιελάμβανε κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας κ.ά), που φιλοξενούν γυναίκες και άνδρες άστεγους.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ


Συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής και εκπροσώπους τοπικών φορέων


Η συνάντηση είχε σκοπό να αναδειχθούν και συζητηθούν τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα. Υπό αυτό το πρίσμα, συζητήθηκαν θέματα και εκφράστηκαν απόψεις που αφορούν:

 • Τις ιδιαίτερα οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης για τις γυναίκες.
 • Tα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών και την αναγκαιότητα αύξησης του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.
 • Την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της μητρότητας
 • Την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
 • Την αναγκαιότητα προώθησης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
 • Την ισότιμη συμμετοχή των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Πάγια θέση μας είναι ότι οι λύσεις στα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από τη διαρκή και ουσιαστική επαφή μας με την Κοινωνία των Πολιτών.Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στο επίκεντρο των πολιτικών και της δράσης μας και αποτελούν προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας προοδευτικής και δίκαιης κοινωνίας. Χρειάζεται να χτίσουμε όλοι μαζί μια κουλτούρα ευθύνης, συλλογικότητας, συμμετοχής στα κοινά.
Συμβολική διαμαρτυρία με κεριά ενάντια στην έμφυλη βία / Σύνταγμα

ΣΜε αφορμή την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ συμμετείχε στην σιωπηρή, συμβολική διαμαρτυρία με κεριά, που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα στις 17/12/2018 με πρωτοβουλία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Κεντρικό σύνθημα και μήνυμα της συγκέντρωσης ήταν:

Καμιά ανοχή στην έμφυλη βία

Μάθε περισσότερα ΕΔΩΣυμμετοχή μας στον αγώνα δρόμου «Greece race for the Cure»

Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στον αγώνα δρόμου “Greece race for the cure» που διοργανώνεται από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που πλήττει μεγάλο ποσοστό γυναικών σε όλον τον κόσμο.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ