Στο Χαϊδάρι

Αντιδρώντας στην παραχώρηση της Ακτής Σκαραμαγκά στους μελλοντικούς αγοραστές των Ναυπηγείων2/2020

Δημαρχείο Χαϊδαρίου, 11 Φεβρουαρίου 2020. Στη Σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου για συλλογική αντίδραση κατά της τροπολογίας που παραχωρεί τον Αιγιαλό στους μελλοντικούς αγοραστές του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

Η προβλήτα 4, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων είναι δημόσιος χώρος, δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη των Ναυπηγείων, ανήκει αδιαπραγμάτευτα στους Πολίτες της Δυτικής Αθήνας και σε αυτούς πρέπει να αποδοθεί ως μοναδική πρόσβαση στη θάλασσα, μετά την λήξη λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Η πρόσβαση στην Ακτή Σκαραμαγκά και ειδικότερα στην Προβλήτα 4 είναι ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πολιτών της Δυτικής Αθήνας και πάγιο αίτημά μας που δεν το διαπραγματευόμαστε.Το Χαϊδάρι μέσα από τον φωτογραφικό φακό / Έκθεση Φωτογραφίας Γιάννη Ιγγλέση1/2020

Νοσταλγία.
Αυτό το συναίσθημα μου προκάλεσε η περιήγηση στην Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφικό αποτύπωμα…. στα χνάρια του χρόνου» για το παλιό Χαϊδάρι από τη Συλλογή του Χαϊδαριώτη συλλέκτη Γιάννη Ιγγλέση.
Η επίσκεψη οργανώθηκε από τους «Φίλους της Φύσης» με ξενάγηση από τον ίδιο τον συλλέκτη.
Θυμηθήκαμε παλιές αγαπημένες εικόνες από τα μπάνια του λαού στον Σκαραμαγκά, από το Παλατάκι, από την Πάστρα ή πλύσιμο των προικιών που ήταν έθιμο των Μικρασιατών.
Για μας που ζήσαμε τη Δυτική Αθήνα όπως ήταν παλιά και τη συνδέσαμε με τα όνειρα των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων, η Έκθεση, η εμπειρία είναι ανεκτίμητη.
Εύχομαι το πολύτιμο αυτό Αρχείο να αποκτήσει σύντομα μια μόνιμη στέγη για να είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, όπως του αξίζει.Θεοφάνεια 2020 στον ΣκαραμαγκάΟ τόπος – Οι άνθρωποιΣτον Βοτανικό Κήπο Διομήδους5/2016

Περπατώντας με τον πολίτη Χαϊδάρι


Στον αγώνα για να δυναμώσουμε τη φωνή μας