
Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανησυχητικά και πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα. Ας μην παρασυρθούμε σε απλοϊκές αναλύσεις που θέλουν να εμφανίζουν την ακροδεξιά να χάνει έδαφος. Ας μην υποτιμάμε το γεγονός ότι ένα τμήμα των ακροδεξιών ψηφοφόρων έχει ήδη μετακινηθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπως εμφανέστατα δείχνουν οι ακροδεξιές και άκρως εθνικιστικές απόψεις που δημόσια εκφράζουν πολιτικά στελέχη της δεξιάς παράταξης, που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την νεοφιλελεύθερη ταμπέλα της.
Ανησυχεί ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να ξαναδούμε στον τόπο μας τη δεξιά στην εξουσία μαζί με τους ακροδεξιούς εταίρους της, με ότι αυτό σημαίνει για κάθε μη προνομιούχο πολίτη.
Γιατί, δεξιά πολιτική σημαίνει επιστροφή στη συντήρηση, ανισότητες, διχασμός, ελλιπή προστασία στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ασυδοσία της εργοδοσίας, μη σεβασμός στη διαφορετικότητα, προνομιούχοι και μη πολίτες. Για εμάς τις γυναίκες δεξιά σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες στην κοινωνία, την εργασία, την πολιτική και αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πρόσφατα τις επικίνδυνες απόψεις του μιλώντας υποτιμητικά για τους νέους που ζουν στις λαϊκές συνοικίες του Περιστερίου που εκείνος αποφάσισε πως αντί να ονειρεύονται λαμπρές σπουδές «θέλουν να γίνουν ψυκτικοί» και για τις γυναίκες που σαν «νοικοκυρές κάνουν τις δουλειές του σπιτιού», την ώρα που το γυναικείο κίνημα διεκδικεί ίσες ευκαιρίες παντού και ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει δημόσια τις επικίνδυνες απόψεις του για τη μετατροπή της 5ημερης σε 7ημερη εργασία με καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εφόσον υπάρχει συμφωνία με τους εργαζόμενους και δηλώνει πως οι κοινωνικές ανισότητες είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, οι μη προνομιούχοι πολίτες, όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει συντήρηση και τι πρόοδος, τι σημαίνει μίσος και διχασμός, ρατσισμός και ακραίες εθνικιστικές απόψεις. Αυτά πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψην στις ερχόμενες εκλογές και να πούμε όχι στην οπισθοδρόμηση.
Το διακύβευμα των ερχόμενων εθνικών εκλογών δεν μπορεί παρά να είναι ένα. Να μην επιτρέψουμε στη συντήρηση και σε κάθε είδους δεξιά πολιτική να απειλήσουν ξανά τις ζωές μας. Είναι καιρός να μην επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς. Αυτό σημαίνει ότι γίνομαι Ενεργή/ός τώρα, αγωνίζομαι, ενημερώνομαι, συμμετέχω και πηγαίνω να ψηφίσω.