απόψεις, ανοιχτή κοινωνία, ενεργοί πολίτες

Ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγεί τους αγώνες μας.

Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου από τα παιδικά μου χρόνια, τότε που ήταν για μένα μια ιδέα, ένας μεγάλος πολιτικός που μου άνοιξε παράθυρο στα όνειρα και την ελπίδα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας αυθεντικός αγωνιστής, ένας πολιτικός που τα έβαλε με τα μεγάλα συμφέροντα, αγωνίστηκε για τα δικαιώματα κάθε αδικημένου πολίτη και βελτίωσε την ποιότητα ζωής των πολλών.

Ήταν ο Πολιτικός που έβαλε τέλος στον εθνικό διχασμό, προωθώντας την Εθνική Συμφιλίωση με μέτρα όπως η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και των αντιστασιακών οργανώσεων, η κατάργηση των φακέλλων και η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων στον τόπο μας.

Ήταν ο Πολιτικός που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Ήταν ο Πολιτικός που καθιέρωσε νομοθετικά την Ισότητα των φύλων προχωρώντας σε πρωτοπόρες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Οικογενειακό και Εργασιακό Δίκαιο, όπως η κατάργηση της προίκας, η νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, η νομιμοποίηση των αμβλώσεων, η αναγνώριση του συναινετικού διαζυγίου, η θεσμοθέτηση της ισότητας των φύλων στις εργασιακές σχέσεις, η αύξηση των γονεϊκών αδειών.  
Ήταν ο Πολιτικός που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θεμελιώνοντας το κοινωνικό κράτος και άνοιξε παράθυρο στον ήλιο στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, με νομοθετικές ρυθμίσεις όπως η μείωση των ωρών εργασίας ανά εβδομάδα, η σταδιακή αύξηση των συντάξεων, η υιοθέτηση μηνιαίας άδειας με αποδοχές για όλους.

Αυτός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ένας πρωτοπόρος, αυθεντικός, αγωνιστής Πολιτικός. 23 χρόνια πριν ο Ανδρέας έφυγε από κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα ζωντανός στις καρδιές μας και θα οδηγεί τους αγώνες μας.

Σήμερα δίνουμε τη μάχη για να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε τις αξίες του. Σήμερα αγωνιζόμαστε για τους πολλούς, τους κοινωνικά αδικημένους, για μια καλύτερη Ελλάδα για όλους.

Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της 7 Ιουλίου. Ραντεβού στις κάλπες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.