απόψεις, ενεργοί πολίτες

Ας στρέψουμε την προσοχή μας και σ’αυτές τις Μητέρες

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας ας στρέψουμε την προσοχή μας στη σκοτεινή πλευρά της ζωής.

Στις γυναίκες που παρά τις δυσκολίες, τη δυστυχία, τις διακρίσεις, τον αγώνα τους για επιβίωση και παρά τις σημαντικές ελλείψεις στις δημόσιες παροχές υγείας και πρόνοιας αποφασίζουν να γίνουν μητέρες, βιολογικές ή μη, και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη.

Ας στρέψουμε την προσοχή μας στις μητέρες που είναι άνεργες, άστεγες, μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, στις κακοποιημένες μητέρες, τις προσφύγισσες – μετανάστριες, τις μητέρες με αναπηρία, τις Ρομά, τις κρατούμενες, τις ανήλικες μητέρες.

Γι αυτές τις μητέρες και για κάθε μητέρα έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας με δωρεάν παροχές σε όσες μητέρες το έχουν ανάγκη, που δεν θα ευνοεί τις ανισότητες και θα παρέχει ασφάλεια και προστασία σε κάθε μητέρα χωρίς διακρίσεις.
Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να ανοίξουμε το δρόμο στην αγορά εργασίας σε όλες τις μητέρες, χτίζοντας ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας της μητρότητας στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Και ας μην ξεχνάμε, πως η μητρότητα δεν μπορεί να είναι εξαναγκασμός και να ακολουθεί τα πρέπει και τους κανόνες. Η μητρότητα είναι και πρέπει να είναι μια ελεύθερη και συνειδητή επιλογή κάθε γυναίκας και μόνο, που αφορά κατ’ αρχήν τη ζωή και το σώμα της.

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του Κόσμου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.