δράσεις, ενεργοί πολίτες

Επιστολή παραίτησης, από 26/10/2022, από το Δ.Σ. των Φίλων της Φύσης

Από 26 Οκτωβρίου 2022 κοινοποίησα στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης την ακόλουθη επιστολή παραίτησης:

ΠΡΟΣ
Τον ΠΡΟΕΔΡΟ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
του Σωματείου Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αγαπητοί Συνεργάτες,
Όπως αρκετές φορές στο παρελθόν έχω προφορικά συζητήσει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, τα τελευταία χρόνια έχω εστιάσει την πολιτική – εθελοντική δράση μου στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων, συμμετέχοντας ενεργά σε διάφορες, σχετικές με το θέμα, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, αρθρογραφώντας κ.λπ.


Αυτή η συνειδητή μου απόφαση, έχει σαν συνέπεια να μην μπορώ, λόγω εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου, να παρακολουθήσω, ως μέλος του ΔΣ, την πολύπλευρη δραστηριότητα και τη λειτουργία του Σωματείου, ούτε να συμμετέχω ουσιαστικά στις δράσεις του, που είναι μεν σημαντικές αλλά ξεφεύγουν από τις θεματικές στις οποίες έχω εστιάσει.
Εκτιμώ ως σημαντική τη δράση του Ελληνικού Δικτύου Φίλοι της Φύσης για τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της παγκόσμιας ειρήνης και ευχαριστώ τον Πρόεδρο που πρόσφατα μου πρότεινε και δέχθηκα, κατ’ αρχήν και χωρίς να εκτιμήσω σωστά τον χρόνο μου, να συμμετέχω εκ μέρους του Σωματείου στην δράση της παγκόσμιας οργάνωσης ICAN ενάντια στα πυρηνικά.


Συνεκτιμώντας όλους τους παραπάνω παράγοντες που σας κοινοποιώ, πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από το Δ.Σ του Σωματείου. Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω και τυπικά την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, για όλους τους παραπάνω λόγους καθώς και για προσωπικούς – οικογενειακούς.


Ευνόητο είναι ότι αποχωρώντας από μέλος του Δ.Σ, αποχωρώ και από την ομάδα εργασίας που δραστηριοποιείται στα θέματα της ICAN, εξακολουθώ όμως να υποστηρίζω τη δράση της ενάντια στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης.


Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όσους είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ δημιουργικά στα πρώτα χρόνια της ενεργούς συμμετοχής μου στο Σωματείο. Ευχαριστώ τα μέλη του Σωματείου που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν ως μέλος του Δ.Σ και λυπάμαι που δεν μπόρεσα για όλους τους παραπάνω λόγους να συνεχίσω την ενεργή συμμετοχή μου.


Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική θητεία με στόχο το κοινό όφελος .


Με εκτίμηση
Ελένη Σταύρου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.