Μαζί θα ξαναφέρουμε την ελπίδα





Τις τελευταίες δεκαετίες η ζωή μας άλλαξε. Πρώτα ήρθε στη ζωή μας η οικονομική κρίση, μετά η υγειονομική, η κλιματική και πρόσφατα η ενεργειακή κρίση.

Αυτές οι διαδοχικές κρίσεις έπληξαν άνισα τους πιο αδύναμους πολίτες με συνέπεια μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να ζουν με την απειλή της μακροχρόνιας ανεργίας, της φτώχειας, της ενεργειακής ένδειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, νέοι, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ, άτομα τρίτης ηλικίας, Ρομά. Αλλά και πολλοί συμπολίτες μας. ‘Ανθρωποι που ζουν στις δικές μας γειτονιές της Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα) και έχουν να αντιμετωπίσουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο ανεργίας της Αττικής, την άδικη φορολόγηση, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τις σημαντικές ελλείψεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Είναι στο χέρι μας σήμερα να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να ξαναφέρουμε την ελπίδα.

Να χτίσουμε μια Ελλάδα με ισότητα, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Μπορούμε να ξαναονειρευτούμε το μέλλον μας, αρκεί να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν την μεγαλύτερη κρίση της χώρας από τη μεταπολίτευση και να σταματήσουμε τη συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων.

Να κατανοήσουμε ότι οι πραγματικές αιτίες της κρίσης είναι τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, το πελατειακό κράτος και οι εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης Καραμανλή με τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τα ψευδή στοιχεία που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς.

Να βάλουμε οριστικά στην άκρη τις πελατειακές αντιλήψεις, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, αφήνοντας πίσω μοιρολατρικές αντιλήψεις.

Να πάρουμε το νήμα από εκεί που σταμάτησε το 2011. Να συνεχίσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, που ξεκίνησαν το 2009 και διακόπηκαν βίαια το 2011. Μεταρρυθμίσεις χωρίς κόστος και ενάντια στο πελατειακό κράτος και τη διαφθορά, όπως η Διαύγεια και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, που έγιναν πράξη την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξοικονόμησαν δημόσιο χρήμα και έδωσαν ανάσα στον πολύ κόσμο.

Να αναλάβουμε ως Δημοκράτες και Σοσιαλιστές τις δικές μας ευθύνες και να γίνουμε ξανά Ενεργοί Πολίτες χρήσιμοι για τον τόπο μας.