Αιγάλεω, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, αλληλεγγύη, ανθρώπινα δικαιώματα, δράσεις

🍉 Με την Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά – Στην εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης που διοργανώσαμε στο Δημαρχείο Δήμου Αιγάλεω στις 30/6/2025.

🍉 Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε στις 30/6/2025 με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό «Τα μάτια μας στη Γάζα», που συνδιοργάνωσαν η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά και η Εφημερίδα Αιγάλεω

Την εκδήλωση προλόγισαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών Ελένη Σταύρου (Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά) και Στέλιος Βασιλειάδης (εφημερίδα Αιγάλεω) και χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι 4 κεντρικοί ομιλητές που κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των ακροατών:

– Νασίμ Αλάτρας, δημοσιογράφος, συγγραφέας & παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε»

– Αντνάν Σεχάντε, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα

– Ντιάνα Σάμπρι, Παλαιστίνια καλλιτέχνης

– Σωτήρης Λαπιέρης, μέλος της ελληνικής αποστολής March to Gaza

Παρέμβαση έκανε η Βαγγελιώ Σωτηροπούλου, εκ μέρους του BDS Greece.

🍉 Στο τέλος προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Γάζα Ερχόμαστε».

🍉 Στον προθάλαμο της αίθουσας παρουσιάσαμε την έκθεση σκίτσων του Naji al – Ali «Ένα παιδί στην Παλαιστίνη».

Πολύ συγκινητική ήταν η παρουσία όλων και το μεγάλο ενδιαφέρον από το θερμό, ως το τέλος, ακροατήριο.

Η εκδήλωση ήταν μια κραυγή ενάντια στη βαρβαρότητα, μια πράξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό που αιμορραγεί. Γιατί χρέος μας είναι να μη σιωπούμε απέναντι στην γενοκτονία που συντελείται εις βάρος του.

Γιατί το αίμα των παιδιών, οι ισοπεδωμένες γειτονιές της Γάζας, οι προσφυγικοί καταυλισμοί που βομβαρδίζονται, οι μητέρες που χάνουν τα παιδιά τους δεν μας επιτρέπουν να σιωπούμε.

📍 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων:

ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, οι βουλεύτριες Δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω Νίκη Βελλιανίτη, Μαή Γεωργούλη, Γιάννης Κουτούλιας, Γιάννης Δημομελέτης, Γιάννης Περράκης, ο πρώην πρόεδρος Περιφερ. Συμβουλίου Αττικής Θεοδ. Σχινάς, ο εκπρόσωπος της Εταιρίας Ιστορικών Μελετών «ΛΥΚΙΑ» Τάσος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος των Ασσυρίων στην Ελλάδα Κυριάκος Μπατσάρας, αντιπροσωπείες από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ & ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καθώς και αντιπροσωπείες απο κινηματικές συλλογικότητες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους ομιλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Αιγάλεω για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και όλη τη στήριξή του και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Λάμπρο Σκλαβούνο και την Αντιδήμαρχο Νίκη Βελιανίτη.

Ευχαριστούμε πολύ την γραφίστρια Διονυσία Πουλοπούλου για την εθελοντική δημιουργία της κεντρικής αφίσας της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όσες και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά Κάτια Κατσέλη, Θανάση Μαυρογιώργο και Κώστα Σουρβίνο (για τη δουλειά, το χρόνο και την υπομονή και την επιμονή τους ❤️)

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των Παλαιστινίων και των εκατομμυρίων υποστηρικτών τους σε όλον τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα

🇵🇸 Λευτεριά στην Παλαιστίνη

🍉 Όχι άλλοι πόλεμοι.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.