Γυναικες, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, απόψεις, ενεργοί πολίτες

Για την Όλγα, ένα ακόμη τραγικό θύμα έμφυλης βίας

Κατέληξε πριν λίγες μέρες η 41χρονη Όλγα από την Αργυρούπολη, που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον σύζυγό της, προπονητή του τζούντο, πριν από 17 μήνες. Ο ξυλοδαρμός της ήταν τόσο βίαιος, που είχε σαν αποτέλεσμα να μετατοπιστεί 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της και το κορίτσι να παραμείνει σε κώμα για 7 μήνες και στη συνέχεια κατάκοιτη σε κέντρο αποκατάστασης.

Δεν μιλάμε πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας από το δράστη, αλλά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και με αυτήν την βαρύτατη κατηγορία πρέπει να δικαστεί ξανά.

Η έμφυλη βία είναι παντού. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο, στο Πανεπιστήμιο. Και οι γυναίκες χρειάζονται προστασία από την άνιση απειλή.

📌 Είναι τουλάχιστον θλιβερό, που στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης οι γυναίκες παραμένουν ανυπεράσπιστες απέναντι στην έμφυλη βία και τον κοινωνικό ρατσισμό.

📌 Είναι τουλάχιστον θλιβερό, που πολλά λέγονται, αλλά ελάχιστα γίνονται στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της προστασίας των γυναικών θυμάτων.

📌 Είναι ακραία οδυνηρό που – παρότι η έμφυλη βία είναι σε έξαρση – σε μια περιοχή με πάνω από 500.000 κατοίκους, όπως η Δυτική Αθήνα, λειτουργεί μόνο ένας ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών από το Ε.Κ.Κ.Α στο Ίλιον, που είναι πρακτικά αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Περιφέρεια, Δήμοι και αρμόδια Υπουργεία πρέπει να συνεργαστούν δημιουργικά 👉 για να αποκτήσει τώρα η Δυτική Αθήνα ένα σύγχρονο δίκτυο δημόσιων δομών πρόληψης και προστασίας από την έμφυλη βία. Με έργα και όχι μόνο με λόγια.

Με_το_Σγουρό_στη_Δυτικη_Αθηνα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.